De babbelaars zijn nog steeds volgens het originele familierecept, vrij van conserveringsmiddelen en kleur- en smaakstoffen. Dat geeft de snoepjes de unieke en zo kenmerkende smaak. De naam ‘babbelaar’ is ook uniek. Die naam is afgeleid van het feit dat de snoepjes, die door Zeeuwen aanvankelijk ‘spekjes’ werden genoemd, van oudsher bij de koffie werden gegeten. De aanwezige dames kwebbelden er dan vaak lustig op los, waardoor ze ook wel ‘babbelaars’ werden genoemd, net als de snoepjes die zij aten.
Zeeuwse babbelaars in een blikje met rondom afbeeldingen in het delfstblauw.
Voedingswaarden
Gemiddelde voedingswaarden | Per 100 g | Per snoepje van ca. 4 g |
---|---|---|
Energie * | 1724 kJ / 412 kcal | 69 kJ / 16 kcal |
Eiwitten | 0 g | 0 g |
Koolhydraten | 93,3 g | 3,7 g |
– waarvan suikers | 80 g | 3 g |
Vetstoffen | 3,4 g | 0,14 g |
– waarvan verzadigd | 2,4 g | 0,09 g |
Zout | 1 g | 0,04 g |
Ingrediënten
Suiker, Glucosestroop, Boter (3%), Zout. Bevat: Melk, Lactose
* = % GDA: (Dagelijkse Voedingsrichtlijn) referentie-inname van een gemiddelde volwassene: 8400 kJ / 2000 kcal